YES! Jewels Blog - yesjewels.blogspot.com - gumustasarim.com

YES! Jewels Blog - yesjewels.blogspot.com - gumustasarim.com

8 Mayıs 2014 Perşembe

Fatma'nın Eli Kolyenin Anlamı Nedir?

 Güç, bereket, dayanıklılık gibi insanlığın en manevi ihtiyaçlarına kucak açan bu sembolün keşfedilmesinin altında bir kıskançlık hikâyesi yatar.



 Hz. Muhammed'in kızı Fatma, kocası Hz. Ali'yi genç ve güzel bir odalıkla görünce o sırada pişirmekte olduğu helvaya şaşkınlıkla elini daldırır ve karıştırmaya başlar. Kocası durumu fark edince Fatma'nın elini tencereden çıkartır. Fatma'nın eli yüzyıllardır sahiplerine şans getirdiğine ve onlara sabır ve sadakat erdemleri verdiğine inanılan bir tılsım haline gelir. Bu nesne genellikle 'Fatma'nın Eli' olarak bilinilirse de Araplar arasında 'Hamse Eli' diye anılır. Hamse, beş demektir ve bir elin parmak sayısını gösterir. Hindu'lar 'Humsa Eli', Museviler ise 'Hameş Eli' veya 'Miryam'ın Eli' adını vermişlerdir. Bazı kültürlerde yukarıya dönük, bazı kültürlerde aşağıya dönük el şeklinde bulunmaktadır.



 Fotoğrafta gördüğünüz, bir jean ve bluzla dahi kombinleyebilenebilecek bu anlamlı kolyeyi sevdiğiniz kişiye hediye paketiyle göndermek ya da bu kolyeye sahip olmak için tükenmeden sitemize uğrayın ve sepetinize ekleyin.

 İncelemek için tıklayın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder